Uvod - odlomak iz knjige

Možda si i ti negde ovde, među njima, ovim božanski lepim, belim i nezaustavljivim galebovima koji kidišu na ženku, a ona ne može da se odluči: za kojim poći? A onda se jedan odvoji i poleti za njenim drugaricama. Ja te prepoznam u njemu. To možešbiti samo ti, moj BOŽANSKI LUDAČE! Tvoj život je nepresušna inspiracija za mene. Prenosim ga ovde kako si mi ga pričao i opisivao, duboko ubeđena da će poslužiti mnogima da preuzmu odgovornost za svoj vlastiti.

A: NJEGOVA PRIČA Kud ću s tobom sad, kad se znamo sa nebesa zvezdanog beskraja, dao sam rečda ću da te stvorim pre no što poletim…(Z. Kuzmanov) Krećem od 1971. godine… Nezahvalno je “sortirati” sve te meni drage, u osnovi samo žene. Raznih godišta, nacija, boja… Svaka je na svoj način ispunila dio mene. Neke traju i danas, ali otkrivam i nove. Vidiš, s tobom sam računao na četrdesetšestogodišnjakinju. Ispostavilo se da si deset godina starija i sada si na čelu kolone! Nisam nikada bio sa starijom i zbog toga mi nemoj ni slučajno predbaciti da je to moj eksperiment!

Dakle, od kuda da počnem? Od sedamnaest godina i prve, apsolventice ekonomskog fakulteta, koja nije povjerovala da mi je to prvi put! Kazala mi je: “Reci to svojoj mami! Prošavši inicijaciju, nastavilo se tražiti nove komade po plesnjacima. Sa osamnaest i pol godina uletio sam u Pežoa 404. Otac je zbog operacije koljena postao nesposoban za vožnju i tako sam do ..."

Odlomci iz knjige